Nieuwe update Google-min

Nieuwe update Google

Onlangs heeft zoekgigant Google een nieuwe update uitgebracht voor haar bekende zoekmachine. Het komt erop neer dat websites die beter geschikt zijn voor mobiele toestellen zoals smartphones en tablets beter zullen scoren in de Google ranglijsten. Websites die niet aan de eisen voor mobiele toestellen voldoen krijgen een negatieve impact.

Wanneer is een website mobiel?

Een hele hoop websites zijn nog niet geoptimaliseerd voor de kleinere displays van smartphones en tablets. Daardoor is het soms wat ongemakkelijk en onoverzichtelijk als je een ‘gewone’ website bezoekt op je mobiel toestel. Google wil met deze maatregelen websitebouwers aan te moedigen om meer rekening te houden met mobiele gebruikers.

De term ‘Responsive Design’ zal je een aantal keren horen vallen als we het hebben over een mobiel websiteontwerp. Dankzij een ontwerp dat Responsive is, wordt een website qua lay-out helemaal aangepast aan de grootte van het scherm. Op je smartphone krijg je bijvoorbeeld een volledig ander zicht dan je op tablet of desktop computer.

Wat te doen als je website niet mobiel is?

Is je website nog niet geoptimaliseerd voor mobile devices? Geen nood! Tegenwoordig bestaan er erg mooie en goedkope thema’s en diensten waarmee je je site een make over kan geven, uiteraard ook voor een geschikte mobiele variant.